Limestone Gallery

Anlong
Limestone Gallery in dusk
写真 © Jin Weiqi
Limestone Gallery in dawn
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
View from the foot of the mountain
写真 © Jin Weiqi
View from the trail
写真 © Jin Weiqi
Conference area
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
Lounge area
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
Sightseeing Platform
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
写真 © Jin Weiqi
The view from Limestone Gallery
写真 © Jin Weiqi
写真 © Zhou Meng
Drinks on the way to Limestone Gallery
写真 © He Xiugen
写真 © He Xiugen
写真 © He Xiugen
写真 © He Xiugen
写真 © He Xiugen
写真 © He Xiugen
Via Ferrata to Limestone Gallery
写真 © Yang Xiaohua
写真 © Yang Xiaohua
写真 © Yang Xiaohua
写真 © Yang Xiaohua
Kids on kayaks and Limestone Gallery
写真 © Yang Xiaohua
Ground floor plan
Second floor plan
Section of Limestone Gallery
Site plan
Sketches
図面 © He Wei
図面 © He Wei
図面 © He Wei
建築家
3andwich Design / He Wei Studio
住所
Dushan Town, Anlong
2017
クライエント
Anlong Heyun Tourism and Cultural Development Co.
チーム
He Wei, Chen Long, Mi Jian, Sun Qi, Zhao Zhuoran, Song Ke, Wu Qiancheng, Wu Zhou, Li Wan

Here is Anlong county in Southwest Guizhou province, where is the start point of Via ferrata in Anlong Limestone Resort. The destination of our journey is Limestone Gallery suspended on mountain top, a hundred meters above us.

Anlong Limestone Resort is located in Haiwei, Lishu village, Dushan town, Anlong county. Here is a canyon about 700 acres, shaped like a bag and surrounded by mountains. On the north side of the canyon, there is a cliff over one hundred meters high, with its bottom touching a river meandering from hundreds of miles away. The river is stopped by the cliff and flows into two pits where it continues underneath the ground surface. It is the reason for being named ‘Haiwei’(The end of river). Thanks to the unique context of Karst's geology, the ‘Haiwei’ canyon has become a paradise for outdoor sport enthusiasts, especially for rock climbers.

Limestone Gallery is located on the palisade of ‘Haiwei’ north, from where you can see the whole canyon, jagged rocks down the bottom, the river, the pit and Tourists’ Center (which has been designed by 3andwich Design / He Wei Studio as well) in one view. Heads up, you can enjoy immense peaks from miles. Between sunrise and sunsets, see the changing of clouds, you will feel the happiness from the fairyland.

The total floor area of Limestone Gallery is about 800 square meters with two floors inside, including the exhibition, conference and service area. Rooftop is used for sightseeing and the very bottom floor is designed as a outdoor lounge space. Because the site condition is too complicated (Variation in topography and existence of unstable giant rocks), the shape of the building looks like a non-symmetrical crescent. A large portion of the construction work, such as site leveling and large size materials transporting, was done manually by local labors, due to the particular location of the site. The team went back and force on site measuring and schematic design to work out the final floor plan.

The facade of Limestone Gallery is designed with curved glass wall, creating magnificent panoramic view of the Haiwei canyon for users. Meanwhile, glass texture helps communicate with its context, by using transparency to make contrast with solid mountains. The reflection of the glass also makes the building hidden on top of the cliff. There is no bump or obvious volume changes on the periphery to make it a sophisticated architecture piece. We believe that no man-made pieces are not comparable with the magic of nature, who ‘designed’ great mountain, river and special landscapes. Thus, the best way of communication is to be modest, using the simplicity of architecture to reflect the complexity of nature.

Project Name: Limestone Gallery
Location: Dushan Town, Anlong County, Southwest Guizhou Autonomous Prefecture, Guizhou Province
Client: Anlong Heyun Tourism and Cultural Development Co.,Ltd
Design Company: 3andwich Design / He Wei Studio
Principal Architect: He Wei
Design Team: Chen Long, Mi Jian, Sun Qi, Zhao Zhuoran, Song Ke, Wu Qiancheng, Wu Zhou, Li Wan
Consultant: Nie Jian, Wang Bin
Document Consultant: Lv Xiaoyan
Gross Floor Area: 1350 sqm
Period of Design: May 2016 - Sept 2016
Period of Construction: Aug 2016 - Jul 2017
Resident Engineer: Jin Leizhu, He Xiugen

Cooperation Company: Mountain Journey (China) Co., Ltd.
Interior Construction Drawing: Hongshang Design
Interior Furnishing: TYMJ Home Furnishing
Photographer: Jin Weiqi, Zhou Meng , He Xiugen, Yang Xiaohua

関連したプロジェクト

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

3andwich Design / He Wei Studio によるその他のプロジェクト

Stone Nest Amphitheatre
Weihai
Tourist Center of Anlong Limestone Resort
Anlong
Shangping Village Regeneration - Shuikou Area
Sanming
Shangping Village Regeneration - Yang’s School Rural Library and Bookstore
Sanming
Shangping Village Regeneration - Tai Fu Tai Mansion Area
Sanming
Interior Space Design & Renewal for Xihe Cereals and Oils Museum
Xinyang