MYMORY Boutique Hotel in A Rural Old House

Hangzhou
main entrance (east courtyard)
写真 © RIGHT HUB
the old house facade
写真 © 3TH Image Studio
restaurant on the water
写真 © 3TH Image Studio
the waterscape (east courtyard)
写真 © 3TH Image Studio
the waterscape (east courtyard)
写真 © RIGHT HUB
lobby entrance
写真 © RIGHT HUB
door head of lobby entrance
写真 © RIGHT HUB
door head detail
写真 © RIGHT HUB
reception
写真 © RIGHT HUB
staircase leading to 2nd floor
写真 © RIGHT HUB
look at the reception from 2nd floor corridor
写真 © RIGHT HUB
teahouse on 1st floor and suite on 2nd floor
写真 © RIGHT HUB
atrium chandelier
写真 © RIGHT HUB
living room of suite
写真 © RIGHT HUB
living room of suite
写真 © RIGHT HUB
ceiling skylight directly above the bed
写真 © RIGHT HUB
main entrance (east courtyard)
写真 © RIGHT HUB
restaurant on the water
写真 © RIGHT HUB
restaurant facing the mountain forest
写真 © RIGHT HUB
natural beauty as the background of the restaurant
写真 © RIGHT HUB
glass corridor on the water
写真 © RIGHT HUB
corridor from the old house into the new building
写真 © RIGHT HUB
lounge
写真 © RIGHT HUB
staircase in lounge
写真 © RIGHT HUB
stairs in lounge
写真 © 3TH Image Studio
lounge facing the mountain forest
写真 © RIGHT HUB
lounge with a fireplace
写真 © RIGHT HUB
reading area of lounge
写真 © RIGHT HUB
view suite
写真 © RIGHT HUB
bathroom with glass walls
写真 © RIGHT HUB
bathroom with glass walls
写真 © RIGHT HUB
bathtub with viewing window
写真 © RIGHT HUB
three views in suite
写真 © RIGHT HUB
tearoom of suite
写真 © RIGHT HUB
suite with a large view window
写真 © RIGHT HUB
living room of suite
写真 © RIGHT HUB
swimming pool (west courtyard)
写真 © RIGHT HUB
swimming pool (west courtyard)
写真 © RIGHT HUB
sunken plaza (west courtyard)
写真 © RIGHT HUB
west courtyard
写真 © RIGHT HUB
relationship between sunken plaza and swimming pool
© RIGHT HUB
appearance of new building
写真 © RIGHT HUB
the new building facade from south courtyard
写真 © 3TH Image Studio
bird view of the site
写真 © 3TH Image Studio
site planning
図面 © atelier right hub
1F Plan
図面 © atelier right hub
2F Plan
図面 © atelier right hub
3F Plan
図面 © atelier right hub
elevation
図面 © atelier right hub
A-A section
図面 © atelier right hub
建築家
Atelier RIGHT HUB
場所
Hangzhou
2020
費用
10万~100万
階数
1~5階
クライエント
Private
チーム
GONG Jian (Principal Architects), LIU Meng (Principal Architects), ZHANG Jie (Architectural Designer), LING Huihong (Interior Designer), WU Kailun (Interior Designer), SONG Yongjian (FF&E Designer), XU Zhen (Graphic Designer)
Structural Consultant
ZHANG Haihang / Zhejiang Guangsha Architectural Design&Research., Ltd.
Lighting Consultant
JIZHI Lighting


MYMORY boutique hotel is located in the foothill of Tianmu mountain scenic spot in Taihuyuan, Lin’an, Hangzhou. Surrounded by picturesque natural landscape, overlooking the distant village and outlining a beautiful Chinese ink painting. An old house built in 1970s is beautifully preserved, with the main rammed earth walls and the wooden frames. We envision the old residence as the representation of spirit of older generation. This became the premise of the project overall planning.

RIGHT HUB has an overall planning for this project, an old house to be preserved, a brand-new building to be built on the original site, the whole site is composed of four courtyards in the east, the west, the south and the north. The existing walls and wooden structures are repaired and reinforced, the floor is composed of steel structure and concrete. The concept of renovation for the old house, a "Coat" is worn for the original rammed earth walls with the recycled old bricks, and the wooden structures are reasonably exposed in the interior space, and the history traces of the old house and the beauty of the structures are presented completely to guests. We replace the original single residential function of the old house with the multi-function of the hotel, including the lobby, reception, lounge, tea room, dry kitchen, wet kitchen, dining room and two suites on the second floor. In terms of daylighting, the large skylight is installed on the roof of living room, bedroom and bathroom to introduce natural light into the interior space, which drastically improves the quality of indoor lighting during the daytime. On the east side of the old house, a new restaurant on the water “YING Dining Room” has been built with steel structures and glass curtain walls. Japanese cherry trees are planted in the east courtyard, and guests can enjoy a unique dining experience when cherry blooms in spring.

From the old house to the new building through the glass corridor, there is the 1.5 meters height difference between them. The view from reflecting pond on both sides of the corridor, it seems as if the guests walk out from the water. There are two lounges in the new building, the guests have a panoramic view of the outdoor scenery through the glass curtain walls in the lounge facing south. There is a fireplace in the lounge facing northwest, it is comfortable for guests to sit by the fireplace and have a cup of coffee in winter. We plan 5 suites with the private viewing balcony, located on 2nd and 3rd floors. The large windows in each suite meet the natural lighting during the daytime, meanwhile, the outdoor beautiful scenery is also introduced into the room. The bathroom in suite has been designed as the “Glass Box”, the transparent and bright design meets the "Unusual" experience to guests, and we also set up the curtain with hidden track on the periphery of the “Glass Box” to ensure the privacy of the guests using the bathroom. The appearance of the new building is expressed by the block element with cement texture. The perforated wood screens as “Skin” will be installed completely in the future, the filtered light from the wood screens allows the interior space to render the flowing texture of the time.

There is a swimming pool designed in the west courtyard, a sunken plaza next to swimming pool that can accommodate 6 to 8 people at the same time. We design the section between swimming pool and sunken plaza as the “Bar”, the guests could also have a drink and chat with friends at the "Bar" while swimming. The east, south and west courtyards are enclosed with glass railing on the south side, the site boundary is visually blurred, guests in the courtyard look out over the distant village without hindrance.

関連したプロジェクト

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Atelier RIGHT HUB によるその他のプロジェクト

Wu residence
Hengdian
The patio house – the home of women’s fashion owner
Ningbo