Photo © Holger Kehn
Drawing © Plasma Studio
Photo © Michael Pezzei
Photo © Holger Kehn
Photo © Michael Pezzei
Photo © Michael Pezzei
Photo © Michael Pezzei
Photo © Michael Pezzei
Photo © Michael Pezzei
Drawing © Plasma Studio
Drawing © Plasma Studio
Drawing © Plasma Studio

Schäfer Roofscape

 Terug naar projectenlijst
Locatie
San Candido/Innichen, Italië
Jaar
2014
Klant
Private
Design Team
Eva Castro, Ulla Hell, Holger Kehne, Peter Pichler, Maya Shopova, Chuan Wang

Located in the medieval centre of San Candido/Innichen, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building.

The first three storeys house a department store while the upper three storeys serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space.
The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, the project focuses on its rear facade. On this west-facing elevation, Plasma Studio explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighbouring vernacular buildings.

Andere projecten van Plasma Studio

Zhuhai Public Cultural Center Library
Zuhai
Izmir University Of Economy
Izmir, Turkije
Mercedes-Benz Campus
Stuttgart, Duitsland
Datong Twin Towers
Datong
House H
Dobbiaco, Italië