County Elementary School, Xiqing District

Tianjin
Architecten
Vector Architects
Locatie
Tianjin
Jaar
2010
Architects

Vector Architects + CCDI

Design Architect
Gong Dong

Partners of Vector Architects
Gong Dong, Chien-ho Hsu

Collaborating Architects of CCDI
Xiaoming Hu, Qiang Lv

Project Architect & Site Architect of Vector Architects
Nan Wang

Structural Mechanical Electric Plumbing Engineer
CCDI

Location
Tianjin, China

Client
County Government

Building Area
18'000 m2

Material
Exterior Stucco, Wood Panel, Wood Louver, Perforated Metal Panel

Structure
Concrete Frame & Steel Truss

Photographer
Shuhe Photo

Our goal is to establish a unique place within the school that encourages interaction between the students and teachers through their daily learning and teaching life. The basic program consists of 48 classrooms, a number of special program classrooms, cafeteria, training gymnasium, administration areas and an outdoor exercise field.

The design process starts with an analytical research of the spatial pattern of interactive activities, both in plan and in section. A series of physical study model were built along the process, in order to seek the most reasonable spatial and programmatic layout. Eventually the best location of the primary interactive space is discovered to be on the 2nd floor, sandwiched by regular classroom floors, and connected to the skylight through the central atrium, where natural ventilation were maximized. The space is defined by the surrounding special program classrooms, and extends itself to a green roof deck at the south side, which is also the pivot point of the site arrangement. The deck connects to the main school entrance, the outdoor fields, and different parts of the building at different heights by stairs, ramps and bridges. Such a “Platform”, consisting of indoor space and outdoor deck, not only generates and amplifies energy of interactions, also adds visual characters to the exterior building appearance because of the application of distinctive materials and space modules.

A series of green technologies are proposed in this project, such as geothermal system, storm water management, green roof, permeable landscape, passive ventilation, maximized natural daylight, recycled material and etc.  

Gerelateerde projecten

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Andere projecten van Vector Architects

Bayuquan Vanke Exhibition Center
Bayuquan, Yingkou
M Woods Entrance Revitalization
Beijing
Eco-Farm Series – Visitor Center
Kunshan
CR Land Guanganmen Green Technology Showroom
Beijing
Seashore Library
Beidaihe New District