Reconstruction and conservation of historial buildings in Jieshou Village

Songyang County
Architecten
Wang Weijen Architecture
Adres
Jieshou Village, Songyang County
Jaar
2017
Verhalen
1-5 Stories
Klant
Chishou Country Government of Songyang County, 松阳县赤寿乡政府

Starting from the reconstruction of Village-Hall as catalyst, the design kick-off a series of projects restoring and reactivating public buildings and open spaces along the historical street in Jieshou, Songyang, including Plaza of Village-Hall, Relic-site of Water-God Temple, Village Family Shrine, and Village School. While the new Village-Hall opens up an urban cross-section connecting the historical temple to the waterfront, the renovation of signature Courtyard Houses including Zhuo-Lu, Juyi-Tang and Minggaoshao-Fu, also opens up private courtyards to public streets and patios, linking village spaces into fabric, extending them to the surrounding nature of mountain and fields. Connecting points by points into lines and networks, the rural strategy of acupuncture by Wang Weijen Architecture intends to bring together architecture with community and social spaces, integrating production and culture tourism with village daily-life.

Gerelateerde projecten

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Andere projecten van Wang Weijen Architecture

Reconstruction of Courtyard Houses of Pingtian Village
Songyang County
Dormitory, The Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)
Shenzhen
Library, Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)
Shenzhen
Fumin Primary School
Taichung
Music School, Tainan National University of Art
Tainan