Stepped Courtyards

Changle, Fuzhou
Photo © Jin Boan
Photo © Chen Cheng
Photo © Jin Boan
Photo © Jin Boan
Photo © Chen Cheng
Photo © Jin Boan
Photo © Jin Boan
Photo © Jin Boan
Architecten
OPEN Architecture
Locatie
Changle, Fuzhou
Jaar
2014

This project is the staff dormitory for Net Dragon Company’s new campus by the sea shore. The main idea is to create a collective living commune with inward-facing and semi-autonomous forms that foster a strong sense of community. 3 square-shaped buildings with large central courtyards are arranged on the site at different angles. 

 

By stepping down in different ways according to wind and views, 3 buildings each have a series of carefully landscaped open terraces shared by the residents. This also opens up the otherwise enclosed central courtyards to the surrounding nature. 

Communal living and social interactions are of particular significance to these employees who are otherwise immersed in creating the virtual fantasy world every day. More importantly, staffs in different positions are living together equally, sharing the same resources and public spaces, which reflects and stimulates positive changes to the culture of the company.

 

Gerelateerde projecten

  • Office Building CUBE Berlin
    Thies Wachter
  • Loop of Wisdom
    Powerhouse Company
  • White Marmot Restaurant St. Moritz
    Forbo-Giubiasco SA
  • Wohnen am Wittenkamp
    KBNK Architekten
  • Sky Villa
    Interval Architects

Magazine

Andere projecten van OPEN Architecture

Studio-X Beijing, Columbia University GSAPP
Beijing
2nd Ring 2049
Beijing
Beijing No. 4 Middle School Fangshan Campus
Beijing
Gehua Youth and Cultural Center
Qinhuangdao
Netdragon Commune
Fujian
Open Nature
Shenzhen