No.18 Guan Shu Yuan Hutong

 Voltar à lista de projetos
Localização
Beijing
Ano
2010

The project calls for the renovation of a small courtyard house in Guan Shu Yuan Hutong, Beijing, which is located between the famed Yonghe Tibetan Temple and the historical Imperial Academy. The client is an art collector from Shanghai, whose wish is to reinvent this “pocket-house” into a gallery with a “Shanghai ambiance” for his ceramic art works. Design starts with two parallel aspects: On the one hand, to infill a series of copper-plated steel display windows and veneered wood display shelves within the original wooden frames of the house, thus creating an integrated contrast of tradition and modernity; On the other hand, to recreate a courtyard reminiscent of the Jiangnan (south of Yangzi) regionalist expression and articulation.

Location: Beijing
Program: Ceramic Art Works
Scale: 160 m2
Design Team: LIU Yuyang, ZHAO Gang (ALYA)
Detail Design and Site Supervision: XU Qianhe, LIANG Xing (Vector Architects)
Design / Built: 2010 / 2010
Lighting Design: UnoLai Design
Photography: Jeremy San

Outros projetos por Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)

Dongguan Toy Warehouse
Dongguan
Shanghai Nanjing Rd. Pedestrian Kiosks
Shanghai
EXPO Future Store
Shanghai
Qingpu Environmental Monitoring Station
Shanghai
Dongguan Toy Factory
Dongguan
Shanghai Museum of Contemporary Art
Shanghai