Photo © Christian van der Kooy
Photo © Christian van der Kooy
Photo © Christian van der Kooy

Villa L

 Voltar à lista de projetos
Localização
Utrecht, Holanda
Ano
2012
Pisos
1-5 Stories

Powerhouse Company, in close collaboration with RAU, recently completed Villa L. Designed to fulfill the desires and needs of a young family, Villa L is set in the woods of central Netherlands, fully oriented towards the sun and the views on the garden. Villa L is a spatially diverse residence where every floor has its own strong identity, creating a broad spatial spectrum within a unified whole.

A young family with three children asked Powerhouse Company to design a house that would fulfill their dreams: a paradox of a house that is simple yet surprising, open yet specific, minimal yet luxurious. Powerhouse Company resolved these contradictions with a sustainable design for a house based on a radical differentiation of spatial experiences on three floors (of which one is subterranean); the maximum buildable size on this site. Three clear levels, with three very different characters and functionalities as a basis for family life to emerge.

Outros projetos por Powerhouse Company

Village House
Copenhagen, Denmark
Being
Various Locations, Holanda
Rijtuigkap
Haarlem, Holanda
H2otel
Amsterdam, Holanda
Villa Neo
Cyprus, Cyprus
Art Warehouse
Schiphol, Holanda