Bio-Lake Reception Center

Wuhan
Ground Floor
Arquitectos
Zephyr Architects
Ano
2010
Custo
Undisclosed
Pisos
Undisclosed

This reception center houses an exhibition space, conference rooms and administration offices for the Bio-lake campus.  Next to the entrance plaza and adjacent to the central lake, the building is the symbolic heart of the Bio-lake campus.

 

The overall form and proportions of the building correspond to the program arrangement which includes a central atrium, models and media exhibition room, and ramps and stairs connecting different floors.  The architectural massing of the reception center corresponds to the lake and campus by rising above the elevated plinth.  The stones are cladded in such a way to follow the geometric line wrapping around the entire building, giving the impression that the building is floating above the ground and lake.

Status: Completed

Client: Wuhan Bio-lake Commission

Building Area: 3,500 sq.m.

Partner-in-Charge: Fu Dong

Project Team: Fu Dong, Zhao Zhonggui, Ding Junmei, Yu Tong

Design Period: 2008-2010

Construction Period: 2009-2010

Projetos relacionados

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Revista

Outros projetos por Zephyr Architects

Pool at Fragrant Hill
Beijing
Science Valley Office & Clubhouse
Langfang
Wuyuan Hotel and Resorts
Jiangxi
New Energy Campus Reception Center
Wuhan
Humanwell Group Headquarter
Wuhan