Lingbao Children’s Center

Lingbao
Original site
Photo © XU Xuan
Paradise without walls
Photo © Commune One
Many plots around the site are returned to the community
Photo © Commune One
The folding of the limit gives rise to new public spaces of the community
Photo © Commune One
The outdoor playground and the architecture are ultimately extended and integrated with each other
Photo © Commune One
The slides on the building and the hillocks on the playground create happy undulations
Photo © Commune One
Transparency and purity extend from the building to the site
Photo © Commune One
The site and urban space permeate each other
Photo © Commune One
The boundary forms the diffrent activity field
Photo © Commune One
The limit also forms the diffrent landscape
Photo © Commune One
Inside is a children's playground and outside is a community park
Photo © Commune One
A small white world different from the whole community
Photo © Commune One
The fence becomes the intermediary between inside and outside
Photo © Commune One
Concise and multi-level indoor and outdoor space
Photo © Commune One
The labyrinth of the hall integrates intricate structures
Photo © Commune One
Utilize the thickness of the wall of the polycarbonate hollow sheet that wraps the structure to develop multiple activity space
Photo © Commune One
The blackboard paint on the lower part of the wall protects and enriches the wall
Photo © Commune One
The color walls establish the stereoscopic sense of the deep white space
Photo © Commune One
Multi-function hall
Photo © Commune One
Adequate size of the front room to ensure that children's activities are not affected by the weather
Photo © Commune One
Internal activity space
Photo © Commune One
Staircase
Photo © Commune One
The color walls also guided the transformation order of the functional space
Photo © Commune One
Toilet
Photo © Commune One
A Park Embedded into Community
Photo © Commune One
GF Master Plan
Drawing © unarchitecte
First Floor Plan
Drawing © unarchitecte
Second Floor Plan
Drawing © unarchitecte
Elevation Section
Drawing © unarchitecte
Arquitectos
unarchitecte
Endereço
Av. Jiefangbeilu, 472500 Lingbao
Ano
2020
Custo
1M - 100M
Pisos
1-5 Stories

DESCRIPTION

Lingbao Children's Center
------ A Park Embedded into Community

Lingbao City is a county-level city under the jurisdiction of Sanmenxia City, Henan Province. This was a building renovation project located in a community in the north of Lingbao. Later, it became a child growth and development center of the area. Before transformation, the original building was of low quality, with cramped space, and an unfinished office building was on the opposite to its south side. And the construction period for the project was tight. What’s more, this was the first time for a well-known Chinese preschool education institution to develop the county-level city market, so the conservative expectations of the local market led the start-up capital relatively limited.

Under such conditions and circumstances, we still hoped to build a small white world different from the whole community, a clean and real space where children can concentrate on playing and cognition, exploring and thinking, so as to obtain true feelings and happiness.

Removing the decorations and all the extra vertical lines on the L-shaped corridor, getting rid of the original shape, we cleaned the external facade of the original building as much as possible to make the building concise and stretching. At the same time, with five sets of slides leaning out of the facade, the outdoor space of each floor are connected, and children’s activity paths became undulating and has a happy flow. Pitching in from the outside to the inside, walls with high saturation color were used locally, which not only leapingly while continuously established the stereoscopic sense of the deep white space, but also guided the transformation order of the functional space. The feeling of purity was intended by us to be spread to the outdoor playground, eliminating the boundary between the internal building and the external space, which two parts ultimately extended and integrated with each other.

At this point, even though the entire site and community had been clearly defined, but the site was separated from the community, like floating above the skin of the later one. This was not yet what we’ve expected. Our vision is an urban space where children and the community learn from each other. And the fence at the edge of the site became the interrelated critical surface.

Accordingly, we gave up many large and small plots around the site and returned it to the community as its public space; and this made the walls thick to form a middle zone between the growth and development center and the outer city. In the spaces outside provided by the roundabout fence walls, the community will furnish with rest seats and sports equipment, and plant trees. Hence people can get closer to the internal playground and be surrounded and infected by the activities of the children. They can talk to the children and feel the purity in the eyes of children. At the same time, children can curiously watching the elderly in the outside playing chess and learn the skills, get used to normal greetings and exchanges with strangers, and even observe the small crafts and business practices of vendors who occasionally set up stalls outside.

The curved fence walls also influenced the developing of the interior activity spaces. In this way, layer by layer, from the outer city, the middle zone, the tortuous boundary, various types of internal venues, the outdoor platforms between the building and the playground, the outer porch, the front hall of each outdoor activity venue to the various indoor activities and functional spaces, a multi-dimensional experience is set for the children to perceive when crossing through the spaces and grow up in exchanges. Correspondingly, this child growth and development center is like a new form of park, organically embedded into the community, injecting new vitality into the community.

After opening to the public, the child growth and development center has been gradually referred to as "paradise without walls" by local people. Residents of the community are attracted to bring their children to play here; the rudimentary municipal road on the south side of the site raised concern, which has been put on the agenda and will be repaired as soon as possible; the office building opposite has been negotiated by some people to buy and complete its construction; last but not the least, residential housing prices in surrounding communities have also increased by 10% in just a few months. This park embedded in the community is gradually affecting and improving the whole community.

INFORMATION

Project Name: Lingbao Children's Center
Architects: unarchitecte
Website: www.unarchitecte.cn
Email: [email protected]
Completion Year: 2020
Gross Built Area: 11235.06sqm (Building Renovation 7139.58sqm, Outdoor activity area 4095.48sqm)
Address: Lingbao City,Henan Province,China
Photographer: Commune One
Architect in Charge: Zhang Hetian
Design Team: Zhang Hetian, Fan Yonggang, XuXuan, Wang Jinhua, Liu Qi, Zhang Jinxian,
Meng Xiangtao, Zhang Yulong, Li Bin, Wang Shuang, Sun Jihua, Liu Jing
Clients: Yangguangyulu Group
Landscape: unarchitecte
Construction Company: Jiangsu Xuanheng Construction Intelligentized Engineering Co., Ltd etc.
Collaborators: Superstructure

Projetos relacionados

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Revista

Outros projetos por unarchitecte

The Forbbiden City Red-Wall Teahouse
Beijing
Climbing Park of Luofu Mountain
Boluo
Chinese Commercial Counsellor's Office in Sri Lanka
Colombo, Sri Lanka
Jilin Museum of Classic Art
Changchun
A Walking Box
Nanchang
Chinese Commercial Counsellor's Office in Mauritania
Nouakchott, Mauritania