Nanjing Art Center

Nanjing
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
© Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Qingshan Wu
Fotografia © Studio Link-Arc
Visualització © Studio Link-Arc
Visualització © Studio Link-Arc
Visualització © Studio Link-Arc
Visualització © Studio Link-Arc
Dibuix © Studio Link-Arc
Dibuix © Studio Link-Arc
Dibuix © Studio Link-Arc
Dibuix © Studio Link-Arc
Dibuix © Studio Link-Arc
Dibuix © Studio Link-Arc
Architects
Studio Link-Arc
Localització
Nanjing
Any
2019
Client
China Resources Land Co.
Equip
Jiabo Xu, Hyungsun Choi, Hang Li, Yoko Fujita
Structural Design
WS (XingJian Engineering Co., Ltd)
Curtain Wall Consultant
DADI Façade Co., Ltd
Parametric Consultant
Satorou from ALTV
Interior Design
YU STUDIO
Landscape Design
Metrostudio Landscape
Local Design Institute
Nanjing Architectural Design & Research Institute Co., Ltd
General Contractor
China Resources Construction, Co., Ltd

The Nanjing Art Center is located at the southernmost tip of Nanjing New Town, where three rivers intersect to create a landform known as “The Fish Mouth” due to its unique shape. The area surrounding the site is a new urban neighborhood that will become Nanjing’s Central Business District.

Located in the center of this new urban district, the Nanjing Art Center is devoted to the display of unique art pieces and new lifestyle options. The design of the project unifies architecture and landscape to create a new public space—a “living room” for the city—that will project an iconic presence and will become a landmark for the region.

The design concept is based upon a series of linear elements that twist in section to combine “wall” and “floor” into a single sinuous gesture. Multiple folded walls encase the building’s program and generate an intense spatial richness that creates a series of interlinked public spaces that promote exploration and interaction. This process of turning and folding these walls generates experiential richness, connects interior and exterior, and turns the building into a unified form that creates a dynamic presence from the street.

The experience of wandering between these spaces shares a spiritual connection with the experience of lingering in traditional eastern gardens. By applying a limited number of sinuous geometries and a clearly defined circulation strategy, the building can be understood as a contemplative sequence of connected spaces.

The exterior skin of the building is clad with parametrically designed stainless steel panels, while the interior surfaces are defined by a palette of wood and metal that extends the material strategy of the exterior form. The metallic form of the project promotes a sense of technology and optimism in line with the aspirations of the surrounding urban neighborhoods.

Projectes relacionats

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Revista

Altres projectes per Studio Link-Arc

Six Sections
Zhangzhou
CVIC Gallery
Guiyang
China Pavilion for Expo Milano 2015
Milan, Italy
OCT Tower
Shenzhen
Shenzhen Dachong Master Plan
Shenzhen