Wuyuan Rd. Studio Renovation

Shanghai
Architects
Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)
Location
Shanghai
Year
2014

Located in a 1990’s two-story building within the typical Shanghai li-nong (alley) neighborhood, the original architecture combined the modernist aesthetics with maize-yellow ceramic tiles on the facade walls.
The renovation sought to add a sunshine room based on the original construction to build a contact with indoor and outdoor closely.
One of the most crucial aspects of the new design is the consideration of construction materials such as gray terrazzo floor, wooden doorframe and wrought-iron glass door panels implies the perfectionand sensitivity of the architect.

Wuyuan Rd. Studio Renovation
Location: Xuhui District, Shanghai
Program: Office
Scale: 400m2
Design/Built: 2013/ 2014
Photography: Herman Mao

Related Projects

  • Alphabeta
    Studio RHE
  • Building of the Federal Culture Foundation
    Dannheimer & Joos Architekten
  • ISDB office building
    DIA – Dittel Architekten
  • WKO Steiermark
    PURPUR. ARCHITEKTUR
  • Manitoba Hydro Downtown Office
    Transsolar KlimaEngineering

Magazine

Other Projects by Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)

Dongguan Toy Warehouse
Dongguan
Shanghai Nanjing Rd. Pedestrian Kiosks
Shanghai
EXPO Future Store
Shanghai
Qingpu Environmental Monitoring Station
Shanghai
Dongguan Toy Factory
Dongguan
Shanghai Museum of Contemporary Art
Shanghai