Xiang Jing & Qu Guangci Sculpture Studio

Beijing
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
Architects
Atelier 100s+1
Year
2013
Stories
1-5 Stories

The mountain shape building gradually setback towards northwest, in case of that, the pressure from huge building volume has been reduced, meanwhile, realizing better lighting and ventilation. According to “Mountain” shape, three dimension routes have been organized between southeastern courtyard to roof courtyard. Corridors, external and internal stairs, stones, plants have been organized by connection between skylights and pavilion etc. Chinese courtyard concept has been embedded in the whole building by contract between emptiness and concrete, sparse and dense, turn and return.

Client
Xiang Jing & Qu Guangci

Related Projects

  • Fleet Office II
    Lindner Group
  • SCN Sion
    NYX ARCHITECTES
  • Büroquartier am Dreieckshafen - Münster
    Peter Böhm Architekten
  • WeWork Weihai Lu, China Flagship Location
    Linehouse
  • Jobcenter Berlin-Mitte
    Rüthnick Architekten

Other Projects by Atelier 100s+1

Studio House I
Tongxian
Fuchun Garden Hotel
Nanning
Oceanpic Digital Graphic Office
Beijing
Art Center of Huangmei Opera
Anqing
“9 Peninsulas” master plan
Nanning
Studio and Family House