Chenghua Party School

Chengdu
Chenghua Party School is located on the top floor of an office building. Although the semicircle vault looks simple, it is a classical spatial prototype. The most eye-catching wall is the semicircle gable wall. When it gets a total transformation with the cover of the image, the ambiance of the whole space is almost completed.
Foto © Drawing Architecture Studio
Mural on the gable wall
Foto © Drawing Architecture Studio
The largest surface inside the public space of the Party School is the glass roof of the atrium. With this largest surface, DAS uses the image to cover the glass roof, turning the regular glass into some “stained glass” with printed glass film.
Foto © Drawing Architecture Studio
The hall
Foto © Drawing Architecture Studio
The hall at dusk
Foto © Drawing Architecture Studio
The glass roof of the atrium seen from downstairs
Foto © Drawing Architecture Studio
The glass roof of the atrium seen from downstairs
Foto © Drawing Architecture Studio
The glass roof of the atrium seen from downstairs
Foto © Drawing Architecture Studio
View of the mural from the entrance
Foto © Drawing Architecture Studio
Lenticular print installation at the entrance
Foto © Drawing Architecture Studio
Lenticular print installation at the entrance
Foto © Drawing Architecture Studio
The first drawing Factory Workshop represents the most typical workshop with framework structure. It is the prototype of all the factory workshops and can be developed into all kinds of factory buildings.
Disegno © Drawing Architecture Studio
The second drawing Factory Structures depicts those iconic factory structures like chimney, water tower, covered bridge, and etc. which are some most impressive memories about factory.
Disegno © Drawing Architecture Studio
The third drawing Factory Dormitory portrays the residential area of the factory. Recent renovation has brought new life to those old apartments.
Disegno © Drawing Architecture Studio
The 3 drawings are then collaged and organized into one piece as for the mural image on the semicircle gable wall.
Disegno © Drawing Architecture Studio
Its simplified version becomes the image for the glass roof.
Disegno © Drawing Architecture Studio
Architetti
Drawing Architecture Studio
Sede
Chengdu
Anno
2019
Costo
Non dichiarato
Piani
1-5 Piani
Cliente
Party School of Chengdu Chenghua District Committee of Communist Party of China
Team
Li Han / Hu Yan / Zhang Xintong / Zhang Huoying / Yuan Chuyang / Wang Qiran / Chen Zhuo / Wang Pengfei / Peng Zehui / Qiu Lijun / Mai Siqi / Yi Yanqi / Qu Yancheng / Luo Yuanjia / Ma Shuyuan / Liu Yuanhui / Li Gezi / Li Fengming

The renovation of the public space of Party School of Chengdu Chenghua District Committee of C.P.C. is an experiment by Drawing Architecture Studio (DAS) on a “light renovation” through image.
Interpreted in professional terms, “light renovation” means to renovate the space with some “soft decoration”. A light renovation usually requires less time, simpler construction, and manageable cost. But the result of such a renovation shall not be “light”. It shall transforms the space significantly in order to impress those who have been used to dramatic visual effects. In terms of light renovation, DAS finds that combining image and space is one of the most effective approaches.

Photography: Wang Hongyue / Lu Wenhui

Progetti collegati

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Rivista

Altri progetti di Drawing Architecture Studio

798 Panoramic Mural
Beijing
ORIGINALFRESH The Grand Summit Beijing
Beijing
The Samsara of Building No.42 on Dirty Street
Taobao Village · Smallacre City
Under the Zhengyangmen
Free Balcony An
Beijing