Novartis Shanghai Campus - Block C6

Shanghai
Exterior - South Elevation
照片 © ArchExist
Detail
照片 © ArchExist
Interior - Entrance Lobby
照片 © ArchExist
Interior - Courtyard
© ArchExist
Interior - Courtyard and Stairs
© ArchExist
Exterior - Entrance
© ArchExist
Detail - Rebirth Brick
照片 © ArchExist
建筑师
Jiakun Architects
年份
2016
客户
China Novartis Institutes for BioMedical Research Co.Ltd
团队
Liu Jiakun, Wang Lun, Liu Su, Zhang Can, Li Wenting, Luo Hong, Wu Luyi, Zhang Tong, Li Jing, Zhou Kaiyu, Fang Xianhao, Liang Congpei, Teng Zhenruo, Xiao Dijia

Each building in Novartis Shanghai campus is designed by the architects from different countries. It is expected that with different personalities coming from various cultural back-grounds, they could express their different understandings of future laboratory/ office buildings and create a nice and comfortable environment with feelings of different cultures and promoting communication.

C6 Building is designed with open area layout which provides large, open and flexible space for office use; and at meantime, a few of relatively private personal meeting space for discussion are scattered among big open space.

The design aims to create several meeting points to encourage communication within office, which can greatly result in more possibilities for new ideas and enhance work efficiency; these communication areas include an inner large open courtyard on ground level, an atrium space which go all the way through from 1st to the 6th floor, a vertical green wall, a Scape-stair, a sunny Leisure Area on the 6th level, and a coffee area as well as a veranda/balcony for relaxing and interaction on each typical floor level.

Sustainable materials such as rebirth brick and laminated bamboo are intensively used on the building, which can generate environmentally friendly, natural and warm feeling for the users. They can be also conserving energy, cost effective and having good and long-lasting qualities.

相关项目

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group

杂志

以下出品方的其他项目 Jiakun Architects

苏州御窑遗址园暨御窑金砖博物馆
苏州市
He Duoling Studio
Xipu, Chengdu
Red Era - Entertainment Center
Chengdu
四川美术学院雕塑系教学楼
重庆市
胡慧姗纪念馆
成都市