© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1
© 100S-1

Xiang Jing & Qu Guangci Sculpture Studio

 Back to Projects list
Year
2013
Stories
1-5 Stories
Client
Xiang Jing & Qu Guangci

The mountain shape building gradually setback towards northwest, in case of that, the pressure from huge building volume has been reduced, meanwhile, realizing better lighting and ventilation. According to “Mountain” shape, three dimension routes have been organized between southeastern courtyard to roof courtyard. Corridors, external and internal stairs, stones, plants have been organized by connection between skylights and pavilion etc. Chinese courtyard concept has been embedded in the whole building by contract between emptiness and concrete, sparse and dense, turn and return.

Other Projects by Atelier 100s+1

Studio House I
Tongxian
Fuchun Garden Hotel
Nanning
Oceanpic Digital Graphic Office
Beijing
Art Center of Huangmei Opera
Anqing
“9 Peninsulas” master plan
Nanning
Studio and Family House