Bio-Lake Reception Center

Wuhan
Ground Floor
Architects
Zephyr Architects
Year
2010
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

This reception center houses an exhibition space, conference rooms and administration offices for the Bio-lake campus.  Next to the entrance plaza and adjacent to the central lake, the building is the symbolic heart of the Bio-lake campus.

 

The overall form and proportions of the building correspond to the program arrangement which includes a central atrium, models and media exhibition room, and ramps and stairs connecting different floors.  The architectural massing of the reception center corresponds to the lake and campus by rising above the elevated plinth.  The stones are cladded in such a way to follow the geometric line wrapping around the entire building, giving the impression that the building is floating above the ground and lake.

Status: Completed

Client: Wuhan Bio-lake Commission

Building Area: 3,500 sq.m.

Partner-in-Charge: Fu Dong

Project Team: Fu Dong, Zhao Zhonggui, Ding Junmei, Yu Tong

Design Period: 2008-2010

Construction Period: 2009-2010

Related Projects

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architecture

Magazine

Other Projects by Zephyr Architects

Science Valley Office & Clubhouse
Langfang
Pool at Fragrant Hill
Beijing
New Energy Campus Reception Center
Wuhan
Humanwell Group Headquarter
Wuhan
Bio-Lake Offices
Wuhan