Bibo Primary School Library

Shenzhen
Disegno © DOMAT
Foto © DOMAT
Disegno © DOMAT
Foto © DOMAT
Foto © DOMAT
Model Northern View
Visualizzazione © DOMAT
Model Southern View
Visualizzazione © DOMAT
Architetti
DOMAT
Anno
2014
Costo
0 - 100K
Piani
1-5 Piani
Team
Maggie Ma, Mark Kingsley

Bibo Primary School Library is located in Shenzhen, China. The idea is to combine education with reading and playing, provide enjoyable study experience in a green school environment. The library is adapted from an unused covered playground within the school courtyard.

The design provides active and passive zones: the middle open area for activities and education space, outer path is a quiet area for reading, connecting to the quiet garden outside.

- Reading zone: a quiet area with views outside and communicate with the interior through an open book shelf wall

- Fun zone: steps and bridge creative interesting multiple layers of spaces to allow children to sit and relax

- Education zone: Area for education TV and bigger projective screen teaching to facilitate multimedia teaching

Progetti collegati

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Rivista

Altri progetti di DOMAT

Hygiene Station for Cattlefield Village School
Lincang
Xiantong Experimental School Library
Shenzhen