Guangzhou New TV Tower Square and Underground Plaza Design

Guangzhou
Architectes
IAPA
Adresse
广州市海珠区新港中艺苑路, 510317 Guangzhou
Année
2007

The design concept was ‘ a piece of floating white cloud beside the Pearl River.’ The design highlights the features of the town square, utilizing the landscape of the square and the sky to create an irregular-shaped landscape avenue through the entire site. Made of steel, timber and bamboo, the cloudlike framework around the foot of the tower adds a dynamic dimension to the site and an open and comfortable environment to the public.

Projets liés

  • Dreifachturnhalle Gipf Oberfrick
    Walter Bieler AG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur

Magazine

Autres projets de IAPA

Cable Car Station Architectural Design For Qingshui Bay
Yanchuan
Sanyang Urban Wetland Park Design
Wenzhou
Yin Ma Chuan of the Great Wall
Beijing
DESIGN OF SUPER CITY PORTAL IN SHENZHEN NORTH STATION
Shenzheng
Guilin Waterfront Gallery
Guilin